Radio1 Peeters & Pichal besteden aandacht aan internetfraude.

Sinds enkele dagen hebben Peeters & Pichal Peeters & Pichaleen programma gestart dat in 20 delen de meest schokkende toestanden van bedrog zal toelichten met getuigenissen van slachtoffers. Op 2 maart kwamen de bedrijvengidsen aan bod, uiteraard een thema dat ook de aandacht van ISOC Belgium krijgt. Meer zelfs, we blijven hier aandringen bij de overheid om in te grijpen (zie nieuws Ondernemingsportaal België).

Vandaag, donderdag 4 maart, kregen we een oproep van de radiomakers om eventueel getuigenissen aan te brengen voor het thema datingsites. Uit onze databank (Internet Ombudsman) hebben we een selectie kunnen maken en hebben de contactgegevens, na goedkeuring van de persoon in kwestie, ook overgemaakt aan de redaktie. Hopelijk worden we niet vergeten en worden de inspanningen die we al jaren leveren om burger evenzeer als onze overheden bewust te maken van de nood aan een degelijk orgaan die deze dossiers moet behandelen. Uiteraard stellen wij onszelf als eerste kandidaat om deze taak uit te voeren.


In de komende dagen, tijdens de ICANN meetings in Nairobi, zullen we trachten in het algemeen belang maar vooral in belang van onze Belgische internetgebruikers enkele pijnpunten van criminele activiteiten via het net bespreekbaar te maken. Morgen, vrijdag 5/3, begint reeds een eerste workshop rond cybersecurity. Meer informatie daaromtrent is te vinden op de website van het evenement http://nbo.icann.org, maar uiteraard ook bij onze vertegenwoordiger die terplaatse zal deelnemen aan de meetings.

Over het programma Het schokkendste bedrog kan u meer vinden op de site van Radio1 en ook op de site van FOD Economie.

6063 keer gelezen