Interessante tips ivm kopen op het web

Op de website van DE TIJD (13/12/2011) kan je een tiental zeer interessante tips vinden bij kopen op het web (vooral nu met de kerstperiode). Het artikel van de hand van  Michel van der Ven geeft, in zeer duidelijke taal, een tiental uitermate interessante raadgevingen die men als online aankoper best in acht neemt. Wij liften uit deze lijst vooral volgende tips :

3. Opgelet met de ‘deal van de eeuw’. Sommige aanbiedingen zijn te mooi om waar te zijn, wat kan wijzen op oplichterij. Neem bij twijfel even een kijkje op een site waar je prijzen kan vergelijken. Is het verschil opvallend groot, wees dan op je hoede.

4. Vertrouw alleen beveiligde transacties. De webpagina waar je de betaalgegevens invoert moet beginnen met https of shttp.

7. Betalen bij levering blijft het veiligst, maar die methode wordt slechts zelden aangeboden. Op nummer twee staat de kredietkaart. Zelfs in geval van fraude zal de verzekering van de bank de geleden schade meestal vergoeden.

De volledige lijst alsook het artikel vind je op http://blogs.tijd.be/tzine/2011/12/veilig-kerstshoppen-op-het-internet-zo-doe-je-dat.html#ixzz1gnLgHxVB

 


7310 keer gelezen